Home » За нас

За нас


Училището е създадено през 2006 година и е второто по зимни спортове след Самоков. В момента се развиват 3 зимни и 2 летни спорта – биатлон, ски алпийски дисциплини, сноуборд, тенис на маса и футбол.

Спортното училище са завършили златната ни олимпийска шампионка Екатерина Дафовска, Боран и Савко Хаджиеви, Надежда Алексиева, Славчо Батинков, Борислав Киряков, Митко Хаджиев и много други известни имена.

460x460
nadevda
1090d9299cde11446b9fc45968363acf

През миналата година завърши и състезателката по биатлон Световната вицешампионка и Европейска шампионка Ния Димитрова, обявена за най-перспективен млад състезател през 2012 година, спортист на община Чепеларе за 2011 година.

Павлин Михов – Световен шампион по тенис на маса на 18-те летни игри за трансплантирани в Швеция, Росен Дльогов – ски алпийски дисциплини – двукратен олимпийски шампион на световните зимни игри „Спешъл Олимпик” Айдахо 2009 година, както и националните състезатели Димитър Герджиков, Филип Данов, Антон Синапов, Еди Негалов, Каролина Лилова, Бистра Янкова, Димитър Петров, Тодор Киров и много други.

Niya_EP1
dsc_7471_1

Учебен процес – учи се по плановете на спортните училища, новото е, че от миналата година за 9 клас е включено и професионално образование, с направление „спорт” и професия „помощник-треньор”, за което се издава и диплома. Училището, съвместно с Българска федерация по ски, предлага на зрелостниците участие в курс за ски инструктури и съдии, а на издържалите курса се издават лицензирани карти.

Тренировъчен режим – тренировките ни са двуразови, те са съобразени с изискванията на различните спортни федерации. Имаме достатъчно лагери и състезания.

Училището ползва безплатни лифт карти и пистите на „Мечи чал”, но веднъж годишно всички ученици от спортното училище помагаме в почистването на пистите.

Rodopi_Chepelare_MechiChal_4432
20090203224228_chepelare-mechi_chal
Rodopi_Chepelare_MechiChal_3316

Общината ни е предоставила безплатно спортните зали, спортните площадки, стрелбището по биатлон, както и футболното игрище пред х-л „Родопски дом”.

Средствата за лагери, състезания и екипировката се поемат от спортните клубове. Те имат добро взаимодействие с училището. Екипировка и зимно оборудване получаваме и от „Амер спортс” /фабриката за ски/.

 На учениците, пребиваващи в общежитието е осигурен безплатен обяд.