Home » История на училището

История на училището


Logo

Спортно училище „Олимпийски надежди” е открито през 2006 година в град Чепеларе. В кратката история на училището са положени основите за изграждане на спортисти,които са прославили града и училището, както в България, така и по целия свят. Всяка година училището обявява прием по ски-алпийски дисциплини, сноуборд, биатлон, тенис на маса и футбол. Училището разполага с обновена учебна сграда, общежитие, зала за спорни игри, зала за тенис на маса, стадион по футбол, закрито стрелбище по биатлон и трасета в зимни условия за професионална подготовка на много високо ниво по алпийски ски, сноуборд и биатлон.

От учебната 2012/2013 година учениците,приети в училището, придобиват професионална квалификация  „Помощник треньор” по вид спорт и още много допълнителни квалификации-съдия по вид спорт, спортен масаж и ски-учител.

Училището осигурява на приетите ученици от други населени места безплатно общежитие и безплатна храна. За всички приети и учащи в училището спортисти,училището подсигурява и спортна екипировка.